Bernát, Felícia napja van. | 2019.05.20 | MNB középárfolyam:

Szakértő: demokratikus venezuelai elnökválasztáson még nem volt ennyire alacsony részvételi arány 

2018-05-22 09:36:25

Hatvan éve demokratikus ország Venezuela, ez idő alatt nem volt ennyire alacsony részvételi arány elnökválasztáson - mondta el az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Portugál Nyelvi és Irodalmi Tanszékének vezetője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

    Rákoczi István hozzátette: a helyi ellenzéki sajtó adatai szerint Nicolas Maduro jelenlegi elnököt 52 százalékos szavazói távolmaradás mellett választották újra múlt vasárnap.
    Az ellenzéki kerekasztal arra kérte az embereket, hogy ne asszisztáljanak választási színjátékhoz - magyarázta a tanszékvezető. 
    Elmondta: Nicolas Maduro a választások előtt 10 millió szavazatot helyezett kilátásba, ennek felét sem sikerült begyűjtenie.
    Eddig Salvador, Bolívia, Oroszország és Irán gratulált a választási eredményhez, de a latin-amerikai országok Lima nevű csoportja, az Európai Unió és az Egyesült Államok nem fogadta el az eredményt - fűzte hozzá Rákoczi István.
    Venezuela a világ legnagyobb kőolajkészletével rendelkezik, mégis csődközeli állapotba került Nicolas Maduro vezetése alatt.