Auguszta napja van. | 2024.03.29

A belga szurkolók a keretbe követelik Nainggolant 

2018-05-22 09:36:08

A belga labdarúgó-válogatott szurkolói aláírásgyűjtést indítottak annak érdekében, hogy a 28 fős bő világbajnoki keretből kihagyott Radja Nainggolan bekerülhessen a csapatba.

    "Belgiumnak szüksége van Radjára az oroszországi világbajnokságon! Ő a csapat egyik legjobb és legfontosabb tagja! Ha azt gondolod, nem normális, hogy egy olyan játékos, mint a Radja, nincs a keretben, írd alá te is" - áll a világhálón meghirdetett petícióban.
    Az aláírásgyűjtést hétfőn indították és 22 óra alatt már csaknem 22 ezren csatlakoztak.
    "Az edző az egész nemzetet megfosztja az egyik legjobb játékos szereplésétől, csak azért, mert néhány dologban nem értenek egyet? Ez nem normális!" - teszik hozzá a felháborodott drukkerek.
    Roberto Martínez szövetségi kapitány hétfőn hirdette ki a belga válogatott bő világbajnoki keretét. A spanyol szakvezető taktikai okokkal magyarázta az AS Roma középpályásának kihagyását, mert szerinte a nemzeti együttes támadóbb szellemben futballozik, mint a Bajnokok Ligája elődöntőjéig menetelő olasz csapat.
    Nainggolan négy éve is kimaradt a belgák világbajnoki keretéből, ugyanakkor a 2016-os Európa-bajnokságon kulcsszerepet kapott a negyeddöntőig jutott együttesben. Martínez bejelentése után egy órával a 29 éves futballista közösségi oldalán tudatta, hogy nem lép pályára többé a válogatottban. 
    A belgák Panamával, Tunéziával és Angliával találkoznak a G csoportban a június 14-én rajtoló oroszországi vb-n. A jelenleg 28 fős keretet június 4-ig kell 23 játékosra szűkítenie Martíneznek.