Emma napja van. | 2024.04.19

Magyarország szolidáris a migráció ellen védekező országokkal

2018-05-21 08:41:00

Magyarország szolidáris a migráció ellen védekező és ezzel egész Európát védő országokkal és már régóta visszatérően segíti a határvédelmi feladatokat az érintett országokban - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában. 

    Fontos feladatnak nevezte emellett, hogy a távolabbi országok is megkezdjék a védekezést. Hozzátette, hogy a migrációs útvonalon fekvő országok - többek között Albánia, Montenegró és Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia - védekezési képességeit Európának is támogatnia kell. Brüsszel azonban - mint mondta - sajnálatos módon csak a migránsok szétosztásáról akar döntéseket hozni. 
    Bakondi György szerint az EU migrációs jogszabálytervezetéről a mostanitól valószínűleg jelentősen eltérő összetétellel felálló új Európai Parlamentnek kellene döntenie.
    Hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarország legfontosabb feladata jelenleg a Stop Soros törvénycsomag és az ehhez szükséges alkotmánymódosítás elfogadása. Hozzátette, hogy a kormányzat nem enged semmiféle politikai zsarolásnak a migráció kérdésében.