Gedeon napja van. | 2024.03.28

Dömötör Csaba: nem gyengíthetik az ország védelmi képességeit!

2018-05-19 15:05:00

Az Országgyűlés rövidesen tárgyalhatja a Stop Soros! törvénycsomagot és a kvótaellenes alaptörvény-módosítást, ugyanis a magyar állam nem engedheti, hogy gyengítsék az ország védelmi képességeit - nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Idők szombati számában.

    Dömötör Csaba úgy fogalmazott: "Az áprilisi választás egyértelmű üzenete, hogy a magyarok számára elsődleges a biztonság. Ez az üzenet a kormányt is kötelezi." 
    A két előterjesztés elfogadásának célja, hogy "még vastagabb politikai páncélzatunk legyen" az illegális bevándorlás, a betelepítési tervek ellen. A sürgősséget indokolja, hogy Brüsszelben még a 2019-es európai parlamenti választás előtt véglegesíteni akarják a bevándorlók kötelező szétosztási rendszerét - mondta az államtitkár.
    Kifejtette: sok uniós politikus próbálja figyelmen kívül hagyni az április 8-i választás végeredményét. Brüsszelben folytatódik a "boszorkányüldözés", a magyar törvények azonban sokszorosan kiállták az idő és a demokrácia próbáját. 
    A támadásokkal, elítélő jelentésekkel, jogi és pénzügyi zsarolással meg akarják törni Magyarországot, hogy elfogadja a betelepítési tervet, de amíg ez a kormány van hivatalban, ilyen nem lesz - hangsúlyozta Dömötör Csaba.
    A kormány felépítésének változásáról szólva az államtitkár azt emelte ki: mindig az aktuális feladatokhoz kell igazodni. 
    Az új szerkezet tükrözi a fő célokat, amelyek közül a legfontosabb a biztonság és a nemzeti identitás megerősítése, a versenyképesség növelése és a teljes foglalkoztatottság. "Abban azonban nincs semmilyen változás, hogy a miniszterelnöknek van kormánya, vagyis ő határozza meg a fő politikai irányvonalakat" - mondta.
    A Miniszterelnöki Kabinetiroda feladata, hogy segítse a miniszterelnök munkáját, továbbá, hogy egyetértési pontokat keressen a kormány és az állampolgárok között. 
    Ilyen a "segély helyett munka" elve és a gyermeket nevelő családok támogatása. Emellett több konzultáció és egy népszavazás is megerősítette a kormányt abban, hogy fellépjen az illegális bevándorlás ellen - közölte az államtitkár.
    Dömötör Csaba az ellenzékről szólva úgy fogalmazott: "a feje búbja sem látszik ki a káoszból".
    Kilépések, lemondások, titkos hangfelvételek és verekedések - mondta. Véleménye szerint az ellenzék pár hét alatt előadta egy politikai szappanopera fél évadját.     Továbbra sem látszik, hogy ha rajtuk múlna, milyen irányba vinnék az országot. Csak a választási vereség okaival való szembenézés totális hiánya látszik az ellenzéken - tette hozzá.