Auguszta napja van. | 2024.03.29

Rádiós műsorok támogatásáról és frekvenciákról döntött a médiatanács

2018-05-18 14:15:00

Rádiós műsorok egyéves támogatásáról, valamint rádiós frekvenciákról is hozott döntéseket a médiatanács e heti ülésén - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-t.

    A közlemény szerint a testület 73,9 millió forintot ítélt oda 22 helyi, illetve körzeti rádió 25 hír-, szolgáltató vagy tematikus magazinműsorának egyéves támogatására a Magyar Média Mecenatúra Program keretében rendszeresen jelentkező rádiós műsoroknak meghirdetett pályázat első fordulójában.
    A támogatott kereskedelmi rádiók között van a kiskőrösi Kunság Rádió, a fehérgyarmati székhelyű Rádió Som, a Rádió Most Kaposvár két műsora, a miskolci Rádió M, a gyöngyösi FM7 Rádió, a Tamási Rádió és három - a zalaegerszegi, a pécsi és a békéscsabai - frekvenciával a budapesti székhelyű Rádió 1.     
    A közösségi rádiók közül támogatja a testület a miskolci Csillagpont Rádiót és a szintén miskolci székhelyű Európa Rádiót a sátoraljaújhelyi és a debreceni frekvenciához köthető két pályázatával, a szentgotthárdi székhelyű Radio Monostert, a fővárosi Mária Rádió két műsorát, a Magyar Katolikus Rádiót, az InfoRádiót, a Klubrádiót és a Trend FM két műsorát. 
    A kisközösségi állomások közül támogatásban részesül a Rádió Törökszentmiklós, a nyíregyházi Mustár Rádió, a székesfehérvári Alpha Rádió és a szombathelyi Credo Rádió.
    A médiatanács elfogadta és honlapján közzétette a Kecel 99,6 MHz-es helyi kereskedelmi rádiós frekvenciára szóló pályázati felhívás tervezetét, a frekvenciát jelenleg használó Gong Rádió Kft. jogosultsága ugyanis - 12 év után - hónapokon belül lejár. 
    Hozzájárult a testület ahhoz, hogy a kisközösségi Kontakt Rádió ezentúl Broadway Rádió néven folytassa szolgáltatását a Budapest 87,6 MHz-es frekvencián, Terézváros környékén. 
    A tanács továbbá tudomásul vette és a hatósági szerződésekben átvezeti azt a - médiatörvény alapján kötelező - bejelentést, amely a kiskunmajsai és a kiskunfélegyházai Sirius Rádió médiaszolgáltatójának cégadatváltozásairól szól, eszerint a Félegyházi Hírlap Kft. egyedüli új tulajdonosa a Radio Plus Kft.