Emma napja van. | 2024.04.19

Öt új tévéfilm készülhet a médiatanács támogatásával

2018-05-18 12:58:00

Öt alkotást - köztük két regényfeldolgozást és két történelmi filmet - támogat a médiatanács összesen 600 millió forinttal a televíziófilmek gyártását célzó Fehér György-pályázaton - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

    A közleményben azt írták, Vitézy László Móricz Zsigmond Házasságtörés című kisregényét viszi filmre, amely a Trianon utáni Magyarországon élő kishivatalnok vívódásáról szól. Dombrovszky Linda Szabó Magda Pilátus című regényét dolgozza fel egy idős anya és a róla anyagilag gondoskodó, de rideg lánya történetéről.
    A történelmi filmek közül az egyik A mayerlingi rejtély, amelyben Pajer Róbert rendező Habsburg Rudolf herceg 1889-es halálának titokzatos körülményeit járja körbe, a másik pedig A halálügyész, amelyben Novák Tamás az 1956-os események utáni megtorlás egyik kiemelt, győri perét állítja filmje középpontjába egy frissen végzett ügyész, Grátz Endre igaz történetén keresztül.
    A közlemény szerint az ötödik film, Miklauzic Bence Nino bárkája című alkotása egy olyan vendéglőben játszódik majd, ahol megváltozott munkaképességű emberekkel együtt dolgozik egy simlis, de szerethető főnök.
    Hozzátették, a filmeknek 2019. június 30-ig kell elkészülniük, a közmédia csatornái jövő év végéig mutatják majd be őket.