Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megkezdődött az édesanyja megölésével vádolt mernyei férfi pere Kaposváron

2018-05-16 16:39:00

Megkezdődött szerdán az édesanyja megölésével vádolt mernyei férfi büntetőpere a Kaposvári Törvényszéken - közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

    Vadócz Attila közölte: az előzetes letartóztatásban lévő 44 éves férfit a Somogy Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és kapcsolati erőszakkal vádolja.
    A vád szerint a férfi évek óta együtt élt édesanyjával, később hozzájuk költözött az asszony élettársa. A vádlott éveken keresztül rendszeresen fenyegette és bántalmazta édesanyját.
    A vádirati tényállás szerint a férfi tavaly április elsején erősen ittasan ért haza, majd szóváltásba került édesanyjával és a nő élettársával.
    A vádlott a férfival dulakodni kezdett, majd egy szárvágóval a nyakán megsebesítette, s csak a véletlenen múlt, hogy férfi nem szenvedett életveszélyes sérülést.
    A férfi ezután édesanyjára támadt, akit egy 17 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel nyakon szúrt, bakanccsal fejbe rúgta, a nő arcába taposott, illetve mellkasát is megrúgta, majd egészen a rendőrség kiérkezéséig fojtogatta. A sértett édesanyja az őt ért durva és kitartó bántalmazás következtében a helyszínen meghalt - ismertette a törvényszék.
    Vadócz Attila elmondta, hogy a vádlott a szerdai tárgyaláson szóban nem tett vallomást, de fenntartotta a nyomozati szakaszban általa elmondottakat, amelyben lényegében elismerte édesanyja megölését.
    A férfi - mint ismertette - védekezésében azzal indolkolta tettét, hogy ittas volt és provokálták. A tárgyaláson még tanúkat hallgatott meg a Duduka Attila bíró vezette büntetőtanács.
    A per június 6-án elmeorvos-szakértő meghallgatásával folytatódik.