Andrea napja van. | 2024.04.18

Kilenc évre ítélték a zagyvaszántói emberölés vádlottját

2018-05-07 20:05:00

Megismételt eljárásban, társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt első fokon kilenc év börtönre ítélte a zagyvaszántói emberölés vádlottját hétfőn az Egri Törvényszék. 

    A bíróság közölte: az eljárásban bebizonyosodott, hogy a férfi 2014. április 23-án munkaadójával együtt - aki azóta elhunyt - vitába keveredett az ittas állapotban lévő, folyamatosan kötözködő sértettel egy zagyvaszántói presszóban.
    Miután pofon ütötték, a sértett sörösüveggel fejbe vágta a vádlottat, aki társával többször megütötte és egyszer fejbe is rúgta bántalmazóját. Később, ittasan hazafelé tartva, az utcán újra megverték az őket továbbra is provokáló és sértegető férfit, aki végül a helyszínen belehalt sérüléseibe.
    Mivel a Debreceni Ítélőtábla a korábbi elsőfokú határozatot hatályon kívül helyezte, az Egri Törvényszék megismételt eljárásban G. P.-t társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt kilenc év börtönre ítélte. A bíróság a vádlottat a kifosztás bűntettének vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette, de a szabadságvesztés időtartamán nem változtatott a korábbi elsőfokú határozathoz képest.
    Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.