Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bródy János-koncert az emberi jogok világnapján

2018-05-07 16:12:00

Az emberi jogok világnapján, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata (Universal Declaration of Human Rights) elfogadásának 70. évfordulója tiszteletére Bródy János a Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet december 10-én.

    Az ENSZ közgyűlése 1948-ban ezen a napon fogadta el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát mint azt a közös eszményt, amelynek elérésére minden népnek és minden nemzetnek törekednie kell - írták a szervezők az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.
    Mint kifejtették, Bródy János a hatvanas évek óta képviseli az ENSZ dokumentumában foglalt alapvető értékeket, és sokszínű művészetében jelentős szerepet játszik az egyetemes emberi jogok tisztelete és védelme. Az Illés zenekar 1971-ben oratóriumot írt Human Rights címmel: a csapat Mensáros László színművész közreműködésével adta elő az anyagot, amely fehér borítóval jelent meg.
    "Az elmúlt évtizedekben Bródy János dalaival és fellépéseivel bizonyította, hogy hűséges maradt hajdani önmagához, és a politikai forgószínpad állásától függetlenül ma is következetesen kiáll a humanista szemlélet és a polgári szabadságjogok mellett" - hangsúlyozza a kommüniké.