Auguszta napja van. | 2024.03.29

Felfüggesztette három kibocsátó részvényeinek tőzsdei kereskedését az MNB

2018-05-07 11:15:00

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felfüggesztette a Kartonpack Dobozipari Nyrt., az Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt. és a Set Group Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését, mert a tőkepiacról szóló törvény által előírt határidőig, április 30-ig nem tették közzé a tavalyi pénzügyi évről készített éves jelentésüket.

    Az MNB hétfői közleménye szerint újabb célvizsgálat indult a közzétételt szintén elmulasztó, már felfüggesztés alatt álló Közép-európai Gázterminál Nyrt.-vel szemben is, a társaság részvényeit törölhetik a tőzsdéről.
    A jegybank a Kartonpack Dobozipari Nyrt.-t és az Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt.-t 4 millió forint, a Set Group Nyrt.-t 5,5 millió forint, a Közép-európai Gázterminál Nyrt.-t 15 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte. Utóbbit azzal indokolták, hogy a kibocsátó a 2015-ös és a 2016-os jelentését sem közölte.
    Az MNB az éves jelentésüket határidőn túl és nem megfelelő tartalommal közlő kibocsátók ellen is megteszi a szükséges intézkedéseket, emellett vezetői körlevelet készített az értékpapírokról szóló tájékoztatások, az átláthatóság és a kibocsátók jogkövető magatartásának ösztönzése érdekében - írták.