Emma napja van. | 2024.04.19

Gulyás Gergely: a politikának kötelessége elősegíteni a gyermekvállalást

2018-05-05 16:20:00

A politikának kötelessége minden feltételt biztosítani ahhoz, hogy aki gyermeket szeretne vállalni, megtehesse ezt - fogalmazott köszöntőjében a XII. kerület fideszes országgyűlési képviselője a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a Ringató anyák napi rendezvényén szombaton Budapesten.

    Gulyás Gergely azt mondta: a kormányzat eddig is igyekezett megteremteni a gyermekvállalást támogató feltételeket, és a következő időszaknak is ez az egyik legfontosabb feladata. 
    A család a magyar társadalomban az egyik legfontosabb alapegység - emelte ki a politikus.
    Anyák napja személyes jellegét hangsúlyozva Gulyás Gergely kitért arra is: a tudomány álláspontja egységes abban, hogy az első néhány év mindenki életében meghatározó, ezeket az éveket senki sem tudja úgy befolyásolni, mint az édesanyák.
    Király Nóra, a Ficsak alapítója, Újbuda fideszes alpolgármestere hangsúlyozta: az édesanyák a családok fő mozgatórugói, alappillérei, és örömét fejezte ki, hogy a kormányzati intézkedések középpontjában a családok állnak.     Ezek közül kiemelte, hogy bővül a családi adókedvezményre jogosultak köre, valamint az adókedvezmény összege, de a kormány segíti a jelzáloghiteleseket és azokat is, akik diákhitelt vettek fel.
    Beszélt arról is, hogy egy európai uniós pályázat segítségével az országban 71 helyen nyílik család- és karrierpont, ahol elsősorban a kisgyermekes édesanyák munkába való visszatérését segítik, megkönnyítve a munka és a család összeegyeztetését. E pályázatban 11 vidéki helyszínen a Ficsak is részt vesz - emelte ki Király Nóra.