Auguszta napja van. | 2024.03.29

Lányokat futtató férfit fogott el a rendőrség

2018-05-04 17:58:00

Kerítés és kitartottság bűntettének gyanújával fogott el egy mérai férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája (KR NNI).

    A rendőrség honalapján pénteken megjelent információk szerint a 27 éves férfi 2017 augusztusától elfogása napjáig szervezte és irányította öt fiatal nő Magyarországról Németországba és Svájcba történő utaztatását és szállásolását.
    A KR NNI munkatársai a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének közreműködésével szerdán fogták el a férfit mérai otthonában, a házkutatáskor a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható feljegyzéseket, adásvételi szerződéseket, tárgyi bizonyítási eszközöket, valamint egy nagy értékű luxusjárművet foglaltak le - írták.
    A tanúként kihallgatott prostituáltak otthonaiban további bizonyítékokat találtak a rendőrök - tették hozzá.
    A megalapozott gyanú szerint a férfi a futtatott nőket napi szinten személyesen vagy telefonon ellenőrizte, illetve irányította. 
    A prostituáltaknak naponta be kellett számolniuk bevételükről, amelynek nagy részét a férfi mindennapi életvitelük fedezésére hivatkozva elvette a lányoktól. Egy lány esetén akár napi 100 eurót is felszámolt erre futtatója - emelték ki.