Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kasó és Szilágyi is kikerült a keretből

2018-04-29 16:51:00

Kasó Orsolya és Szilágyi Dorottya sérülés miatt nem játszhat a magyar női vízilabda-válogatottban kedden Oroszország ellen a szentpétervári világliga-mérkőzésen.

    A korábban kihirdetett 17 fős keret tagjai közül Lekrinszki Gina (Szentes) és Utassy Kata (BVSC) sem lesz tagja a csapatnak.
    A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Bíró Attila szövetségi kapitány pénteken és szombaton taktikai elemekre épülő edzéseket tartott, majd vasárnapra szabadnapot adott játékosainak. A csapat hétfőn utazik Szentpétervárra.
    A magyarok egy pont megszerzésével már biztosítanák helyüket a világliga nyolcas döntőjében, sőt erre sincs szükség, ha a madridi spanyol-holland meccsen a hazaiak a rendes játékidőben nyernek.
    "Bizonyos értelemben nem jó, hogy tudni fogjuk majd a másik meccs eredményét, de mindegy, nem is szabad ezzel foglalkoznunk. Mindenképpen azt szeretném, hogy éles meccsre kényszerítsük az oroszokat, mutassák meg azok a játékosok is a kvalitásukat, akik még nem jártak világversenyen" - nyilatkozta Bíró Attila.

    A magyar válogatott kerete:
    ---------------------------
kapus: Gangl Edina (UVSE)
mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

    Világliga, európai selejtező, 6. (utolsó) forduló:
    kedd:
    ----
Spanyolország-Hollandia, Madrid 13.00
Oroszország-Magyarország, Szentpétervár, magyar idő szerint 18.00
    Az állás: 1. Spanyolország 11 pont (50-45), 2. Magyarország 7 (45-47), 3. Hollandia 6 (43-44), 4. Oroszország 6 (46-48)