Csongor napja van. | 2024.04.16

Német köztelevízió: nők vezette bűnszervezet ellen indított országos razziát a német rendőrség

2018-04-18 12:25:00

Kizárólag nőkből áll a vezetése annak a Németországban tevékenykedő bűnszervezetnek, amely ellen története legnagyobb szabású razziáját indította szerdán a német szövetségi rendőrség - értesült a ZDF országos köztelevízió.

    A beszámoló szerint a több mint 1500 rendőr bevetésével zajló akció az egyik legkiterjedtebb szervezett bűnözői csoport ellen irányul, amely valaha tevékenykedett Németországban az embercsempészet és a kényszerprostitúció területén. 
    A legkockázatosabb feladat a szövetségi rendőrség GSG9 nevű különleges egységének jutott, a kommandósoknak az észak-rajna-vesztfáliai Siegenben kellett lecsapniuk egy helyszínen, ahol a nyomozás vezetői szerint fegyveres ellenállással lehetett számolni.
    Végül nem ütköztek ellenállásba sem Siegenben, sem a további bő 60 lakásban és bordélyházban, amelyekben házkutatást tartottak. A rendőrök letartóztatási parancs alapján több embert elfogtak, és számos további személyt őrizetbe vettek.
    A nők vezette banda tagjait csoportosan elkövetett embercsempészettel, emberkereskedelemmel, prostitúcióra felbujtással és pénzügyi visszaélésekkel, a köztük millió eurós nagyságrendű adócsalással gyanúsítják. Több mint egy éve nyomoznak ellenük.
    Az áldozatok thaiföldi nők és transzneműek, akiket a hazájukban szerveztek be, és valótlan adatok megadásával legális schengeni vízumot szereztek nekik. Az áldozatok Törökországon keresztül utaztak a belső határellenőrzés nélküli európai uniós (EU-) övezetbe. Útlevelüket a megérkezésük után elkobozták. Nem hagyhatták el a lakásnak álcázott bordélyokat és masszázsszalonokat, amelyekben prostitúcióra kényszerítették őket, hogy megfizettessék velük az EU-ba csempészésükért megszabott 18 ezer és 20 ezer euró közötti (5,6-6,2 millió forint) díjat. Egy sor esetben ezt az árat a megállapodást egyoldalúan, önhatalmúlag módosítva 36 ezer euróra emelték - áll a ZDF beszámolójában.