Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vádat emeltek egy diákjainak szexuális tartalmú üzeneteket küldő tanár ellen

2018-04-17 11:42:00

Vádat emelt a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség egy budapesti történelemtanár ellen, aki 2016. februártól 2017. májusig szexuális tartalmú üzeneteket küldött két kiskorú diákjának - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

    Ibolya Tibor közleményében azt írta, a 47 éves általános iskolai tanár egyik, akkor 13 éves tanítványának rendszeresen, legalább száz alkalommal küldött szexuális tartalmú és közvetlenül vagy átvitt értelemben szexuális cselekményekre utaló üzeneteket. A diák - önértékelése alapján - fokozottan kiszolgáltatott volt. 
    A vád szerint a férfi egy másik 13 éves diákjának is hasonló, szexuális tartalmú üzeneteket küldött, visszaélve a kiskorú lány ragaszkodásával és bizalmával.
    A vádlott mindkét esetben veszélyeztette a kiskorúak érzelmi és erkölcsi fejlődését - tette hozzá.
    A kerületi ügyészség a férfival szemben kiskorú veszélyeztetése miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, és tiltsa el a tanári, valamint minden olyan más foglalkozástól, amely kiskorúak nevelésével, felügyeletével, gondozásával kapcsolatos - olvasható a közleményben.