Gedeon napja van. | 2024.03.28

Plácido Domingo levélben gratulált Orbán Viktornak 

2018-04-13 17:44:00

Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester és operaigazgató levélben gratulált Orbán Viktornak választási sikeréhez - tudatta pénteken Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel. 

    Domingo reményét fejezte ki, hogy az újabb kormányzati ciklus alatt többször lesz lehetősége Magyarországra látogatni és folytatni az együttműködést tehetséges magyar zenészekkel és művészekkel, akik közül többeket a világ legjobbjai között tart számon. 
    "A magyar nép boldog lehet, hogy olyan vezetője van, mint Ön, aki ennyire nagy támogatója a művészetnek és a kultúrának" - írta az operaénekes Orbán Viktornak.
    Kitért arra, hogy nemrégiben felkérték, kapcsolódjon be a nagyon népszerű és sikeres, Virtuózok című tévéműsorba, amit boldogan elfogadott, mivel - mint írja - ennek a tehetségműsornak nagyon hasonló céljai vannak, mint az ő OPERALIA című énekesversenyének, továbbá a Fiatal Művészek programoknak, amelyeket az ő neve fémjelez Los Angelesben, Washingtonban, és Valenciában.
    "Alapelvünk és közös célunk főként az, hogy felfedezzünk új tehetségeket a klasszikus zene terén, lehetőséget adjunk fiatal, feltörekvő művészeknek az operaéneklésben, vezénylésben, hangszeres játékban" - írta Domingo.     
    Levelét azzal fejezte be, hogy reményei szerint találkozik Orbán Viktorral Oroszországban nyáron a labdarúgó világbajnokságon.