Gedeon napja van. | 2024.03.28

Mintegy 94 millió forinttal támogatja a gyermekmentő szolgálat a hátrányos helyzetűeket

2018-04-12 13:30:00

Mintegy 94 millió forinttal járul hozzá a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület több mint ezer hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermek életkörülményeinek javításához - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

    A közleményben azt írták, 94 határon túli és magyarországi gyermek egészségügyi kezelését, 344 ember citológiai vizsgálatát támogatják. Több száz gyermek kezelésére és életkörülményeinek javítására intézményi kérelmeket is támogatnak, egy esetben pedig tisztítószerrel és élelmiszercsomaggal segítenek. Emellett 160 tehetséges, kiemelt tanulmányi eredményű, hátrányos helyzetű gyermeknek ösztöndíjat is adnak.
    Kitértek arra, hogy az anyagi támogatáson túl a szolgálat önkénteseinek munkájával is sok gyermeknek, fiatalnak és családnak segítenek. A számos gyermekrendezvény, az évente kétszeri erdélyi orvoskörút, a szervezet törvényhozásban való közreműködése nem valósulhatna meg önkéntes segítőik (pedagógusok, orvosok, asszisztensek, jogászok, művészek, pszichológusok, sofőrök, fiatalok és nyugdíjasok) segítsége nélkül - tették hozzá.