Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tömegbe hajtott egy kisteherautó a németországi Münsterben, halottak

2018-04-07 19:28:00

 

Belehajtott a tömegbe egy kisteherautó szombaton a németországi Münster belvárosában, a helyi rendőrség szerint legkevesebb hárman - a kisteherautó vezetőjével együtt négyen - meghaltak és többen megsebesültek.

 

    Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi város központját lezárták, a helyszínen mentők, rendőrök és tűzoltók dolgoznak - közölte a rendőrség.
    A kisteherautó teraszon ülő emberek közé hajtott délután Münster történelmi belvárosában, vezetője a gázolás után végzett magával - mondta egy rendőrségi szóvivő a Rheinische Post című tartományi lapnak.
    A helyszínelés során, kora este a kisteherautóban gyanús tárgyat találtak, ezért kiürítették a környéket és vizsgálják, hogy veszélyes-e a tárgy - tette hozzá a szóvivő.
    Több német országos hírportál arról ír, hogy a rendőrség feltételezése szerint terrortámadás történt. Az igazságügyi tárca közölte, hogy legkevesebb hárman - a kisteherautó vezetőjével együtt négyen - meghaltak. A sebesültek száma harminc és ötven között lehet, köztük hatan életveszélyes állapotban vannak.
    A münsteri rendőrség a Twitteren a találgatások és a nem megerősített információk terjesztésének mellőzését kérte.
    Az eset a helyiek és a turisták körében is népszerű Kiepenkerl nevű vendéglő előtti téren történt.
    A német szövetségi kormány ügyeletes szóvivője útján kinyilvánította részvétét az áldozatok és a sebesültek hozzátartozóinak. Így tett Münster polgármestere, Markus Lewe is, aki egyben köszönetet mondott a mentésben és az ügy feltárásában résztvevő szakembereknek. Újságíróknak elmondta, hogy egyelőre nem ismert az eset háttere.