Gedeon napja van. | 2024.03.28

Rétvári: a kormány kiemelt figyelmet fordít az idősek életminőségének javítására

2018-04-06 15:30:00

A kormány kiemelt figyelmet fordít az idősek életminőségének javítására - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Vácon, ahol a házi segítségnyújtást segítő jelzőrendszeres karpereceket adott át a helyi idősotthon néhány gondozottjának.

    Rétvári Bence elmondta: a korszerű technika jóvoltából indulhatott el az országos idősügyi infokommunikációs program, amelynek keretében - az idős emberek hétköznapjai biztonságának erősítésére - az első ütemben összesen ezer különleges karperecet osztanak ki. 
    E kis készülék vészjelzőként, állapotjelzőként funkcionál, baj esetén hordozója azonnal hívhat segítséget - ismertette a KDNP-s országgyűlési képviselő, a körzet Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje. 
    Hozzátette, a jelzőrendszeres karperec a szociális alapellátás hasznos kiegészítője, amely a tervek szerint fokozatosan szélesebb körben is elterjedhet majd.
    A kormány ugyanis kiemelt figyelmet fordít az idősek életminőségének javítására, az ország jelenlegi vezetésének politikai törekvése, hogy a migránsok helyett a meglévő forrásokat a hazai rászorulók támogatására, biztonságuk garantálására fordítsa - közölte Rétvári Bence.
    A készüléket a húsz bentlakóval működő váci Idősek Otthona és Klubja öt lakója vehette át.