Emma napja van. | 2024.04.19

Megötszörözte debreceni logisztikai üzemének területét a Magyar Posta

2018-04-04 17:15:00

A korábbinál ötször nagyobb területen működik áprilistól a Magyar Posta debreceni logisztikai üzeme, ezzel folytatódik a logisztikai telephelyek tavaly elkezdett bővítése - közölte a posta elnök-vezérigazgatója szerdán, az üzem átadásán.

    Illés Zoltán elmondta: az 5300 négyzetméter alapterületű, a debreceni Vámraktár utcai logisztikai központban és ipari parkban kialakított telephelyükön 204-en dolgoznak, innen 114 postahelyet és 240 ezer címet látnak el.
    Hozzátette: az e-kereskedelem bővülésével az utóbbi években 20 százalékkal nőtt a forgalmuk, tavaly 40 millió küldeményt, ebből 21 millió csomagot kézbesítettek.
    A múlt évben kezdődött telephely-korszerűsítési programban 2017-ben 21 ezer négyzetméterrel bővült a csomagfeldolgozó terület országszerte, egy új üzem készült el a fővárosban, és öt vidéki üzem költözött nagyobb helyre - ismertette a vezérigazgató.
    Pósán László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az utóbbi években jelentős ütemben nőtt a Magyar Posta forgalma, bővült a piac. Ebből is látszik, hogy "bűn lett volna, ha az állam átadja a részét magáncégek nyerészkedésére", amire korábban voltak törekvések - jegyezte meg a politikus.
    Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter a modern gazdaság kulcságazatának nevezte a logisztikát. A logisztika adja a GDP 6-7 százalékát, kulcsfontosságú, és folyamatosan nő a szerepe, a modern termelési rendszerek ugyanis logisztika nélkül nem tudnak működni - magyarázta.
    Miután Magyarországnak a legjobb logisztikai rendszerekkel kell versenyeznie a világon, jó ha a hazai rendszer nagyobb fele magyar tulajdonú vállalatokból áll, vagy amelyeknek a döntési központja Magyarországon van - fűzte hozzá a miniszter.
    A Magyar Postának a gazdaságpolitikában való kiemelt kezelését kézenfekvőnek nevezte Kósa Lajos. Felsorolása szerint nagyon fontos, hogy az olyan ágazatokban, mint a pénzügyi közvetítőrendszer, az energetika, a közműszolgáltatások, vagy a logisztika, a magyar részesedés 50 százalék felett legyen.
    Kósa Lajos szerint ezeken a területeken a stabilitást a patrióta gazdaságpolitika tudja biztosítani, ugyanakkor ennek van veszélye is, mert "ellustíthatja a vállalatokat, hogy biztonságban vannak".
    A miniszter ezért a folyamatos fejlesztések, az innováció nélkülözhetetlenségére hívta fel a figyelmet.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó