Emma napja van. | 2024.04.19

Visszavonták a szerb hadsereget a bolgár és a macedón határról

2018-04-03 16:30:00

Mivel alig tapasztalható mozgás a szerb-macedón, illetve a szerb-bolgár határon azóta, hogy lezárták a balkáni migrációs útvonalat, a szerb védelmi minisztérium visszavonta a határon járőröző katonákat a két határszakaszról - adta hírül a Vecernje Novosti című belgrádi napilap kedden.

    A migránsválság kitörését követően, az utóbbi 20 hónapban a katonaság a rendőrséggel közösen védelmezte a macedón és a bolgár határszakaszt. Ezt a feladatot a jövőben kizárólag a belügyminisztérium munkatársai végzik majd. 
    A rendőrség és a katonaság a közös járőrözés során több mint 23 ezer illegális migránst akadályozott meg abban, hogy belépjen Szerbiába, valamint 172 embercsempészt fogott el. 
    A legfrissebb adatok szerint Szerbiában jelenleg körülbelül négyezer migráns tartózkodik, aki arra vár, hogy bejuthasson az Európai Unióba. A nyugat-balkáni migránsútvonal két évvel ezelőtti lezárása óta Szerbián keresztül egyre kevesebben próbálnak meg Nyugat-Európába jutni, a migránsok inkább a - sokkal veszélyesebb - tengeri útvonalakat választják.