Andrea napja van. | 2024.04.18

Fidesz: Czeglédy cipősdobozokban vitte a pénzt Gyurcsánynak

2018-03-30 16:11:00

A Fidesz felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza, "hány cipős dobozt kapott tele pénzzel" a börtönben ülő Czeglédy Csabától.  

    Halász János, a kormánypárt szóvivője pénteken, Budapesten újságíróknak kifejtette, újabb botrányos részletek láttak napvilágot a Czeglédy-ügyben, híradásokból kiderült ugyanis, hogy Czeglédy Csaba cipősdobozban szállította a áfacsalásból ellopott pénzt a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének. 
    Kiemelte, egy védett tanú vallomása szerint a börtönben ülő Czeglédy Csaba Gyurcsány jobb keze volt, mindig neki szóltak, ha készpénz kellett valamilyen illegális dologra.    
    "Czeglédy cipősdobozokban vitte a pénzt Gyurcsánynak, bejáratos volt a Gyurcsány-házba, így már értjük, hogy Gyurcsány miért védi annyira Czeglédyt és miért járkál Czeglédyhez" - mondta Halász János, majd hozzátette, "és így már azt is értjük, hogy miről beszélt Gyurcsány Ferenc, amikor azt mondta: jobb ha nem tudjuk, hogy honnan vándorolt hozzájuk a pénz".
    A Fidesz politikusa felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza magát, továbbá közölje, mennyi pénz vándorolt a DK-hoz és a MSZP-hez ezekben a cipősdobozokban, és kik kaptak még pénzt azokból.