Auguszta napja van. | 2024.03.29

EU sportfórum: kevesebb ember sportol Európában

2018-03-28 15:59:00

Európában 42-ről 46 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik a sport, a mozgás szempontjából inaktívak - hangzott el az Európai Unió szófiai sportfórumán, ahol Magyarországot többek között az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) képviselte.

    Az NVESZ szerdai közleménye szerint Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa felhívta a figyelmet az eseményen, mindent meg kell tenni azért, hogy ez a tendencia megforduljon.
    A rendezvényen olyan technológiai vívmányokról is beszéltek a résztvevők, melyek segíthetnek abban, hogy a mozgás örömét közvetítsék a társadalom számára, így hozzájárulva az inaktivitás csökkentéséhez.
    A bolgár fővárosban emellett a kiemelt témák között szerepelt az egészséges Európa kialakítására irányuló törekvések, a sportcélú regionális és városfejlesztések, a fenntartható fejlődés és a jövőbeli technikai sportújdonságok lehetőségei.
    A rendezvényen Navracsics Tibor a megjelent magyar szervezetek képviselőivel is tárgyalt. Az NVESZ főtitkára, Bóné Zoltán arról tájékoztatta a biztost, hogy az NVSZ támogatja Budapest 2019 EU sportfővárosi projektjét.