Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fotópályázatot hirdet a Testnevelési Egyetem

2018-03-20 13:45:00

Fotópályázatot hirdet a Testnevelési Egyetem az egyik legismertebb hazai sportfotós Németh Ferenc tiszteletére.

    A felsőoktatási intézmény a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal közösen május 9-10-én második alkalommal rendezi meg a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát a Groupama Arénában. Az esemény kísérőrendezvényeként hirdetik meg a fotópályázatot, amelyben három kategóriában avatnak győztest. 
    A Németh Ferenc-díjért profi fotósok versenyezhetnek minden évben egy-egy meghatározott tematika mentén, ezúttal a Futball - a sport, amely összeköt címmel várják a pályamunkákat, a győztes 150 ezer forintot kap. A Testnevelés Egyetem fotódíja amatőröknek és 21 év alatti nevezőknek szól, míg a hazai rendezésű világesemények legjobb fotója díjra a Magyarországon megrendezett sport világeseményeken készült profi és amatőr fotósok pályamunkáit várja az öttagú zsűri. 
    Várhatóan 40 nagyméretű kép a II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia rendezvényének otthont adó Groupama Arénában lesz bemutatva sajtótájékoztatón, majd egy részüket a rendezvényt követően további egy hónapig a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc termében lehet megtekinteni.