József napja van. | 2024.03.19

Időjárás-jelentés

2018-03-13 17:30:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    A szárazföld legnagyobb részének időjárását ciklonális hatások alakítják. A középpontjával Dél-Skandinávia feletti ciklonrendszer Európa-szerte változatos időt okoz; a gyakran változó felhőzetből elszórtan esik az eső, záporeső, zivatarok is kialakulnak. A nagy területre jellemző déli, délnyugati áramlás következtében az enyhébb levegő már az északabbi vidékekre is feljutott. Éjszakánként már csak Oroszországban és a Skandináv-félsziget északi felén süllyed fagypont alá a hőmérséklet. Napközben viszont a Balkán-félszigeten többfelé 20 fok fölé melegszik a levegő, Macedóniában 28 fokot is mértek, és kellemes 20 fok feletti hőmérséklet jellemző a Pireneusi- az Appennini-félsziget déli felén, valamint az Égei-tenger térségében. A Kárpát-medence időjárását is az említett ciklon alakítja. Szerdán északnyugat felől 1-2 fokkal hűvösebb levegő éri el a medencét, és a felhő is több lesz felettünk.

    Várható időjárás az ország területén szerda estig:
    --------------------------------------------------
    A gomolyfelhők estére feloszlanak, ugyanakkor délnyugat felől a felhőzet északkelet felé terjeszkedik, a több és vastagabb felhő az ország délnyugati felén valószínű. Elsősorban a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön valószínű eső, zápor, kedd este délnyugaton, szerdán nyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Napközben többfelé megélénkül, a délnyugati és északkeleti területek kivételével megerősödik az északnyugati szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 9 és 15 fok között valószínű, délkeleten várható a melegebb.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány