József napja van. | 2024.03.19

Triplázhat a Békéscsaba, meglepné a Kecskemét a Kazincbarcikát

2018-03-13 14:59:00

A nőknél a Békéscsaba megvédené címét, míg a férfiaknál a Kecskemét és a Kazincbarcika pályázik a Szolnok "trónjára" a röplabda Magyar Kupa hétvégi, érdi döntőjében.

    "A Magyar Kupa négyes döntője mindig különleges alkalom, az elmúlt években rendre nagy csatákat hozott. Remélem, idén sem lesz ez másképp" - fogalmazott Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón.
    Hozzátette, Magyarország legjobb nyolc csapata jutott be a négyes döntőbe, így mind a négy találkozón színvonalas összecsapásra számít. 
    A férfi döntő résztvevői közül a 11 év után finalista Kazincbarcika játékosa, Szabó Dávid elmondta, szeretnék megőrizni szezonbeli  veretlenségüket, s az a tervük, hogy hosszú idő után ismét hazavigyék Barcikára a Magyar Kupát.
    A Kecskemét vezetőedzője, Sasa Nedeljkovic kiemelte, a bajnoki alapszakaszban két kiváló mérkőzést játszottak szombati riválisukkal, s képesnek érzi csapatát arra, hogy megfossza hazai veretlenségétől a borsodi együttest.
    A női finálé résztvevői közül a hétfőn edzőt váltott Nyíregyháza válogatott liberója, Tóth Fruzsina kijelentette, szeretnék megszerezni az aranyérmet, de ez a célja a címvédő Békéscsabának is.
    "Női röplabdában egy meccsen bármi megtörténhet, nagy motiváció számunkra, hogy véglegesen miénk lehet az MK-trófea" - utalt a csabaiak válogatott centere, Dobi Edina arra, hogy amennyiben a BRSE 2016-os és 2017-es elsősége után sorozatban harmadszor is megnyeri a kupát, megtarthatja a vándorserleget.
    Az eseményre jegyek még korlátozott számban kaphatóak. A vasárnapi női döntőt az M4 Sport élőben közvetíti.

    A Graboplast Magyar Kupa döntő programja (Érd Aréna):
    szombat:
    férfiak:
a 3. helyért:
Fino Kaposvár SE-Pénzügyőr SE 15.30
    döntő:
HÉP-Kecskeméti RC- Vegyész RC Kazincbarcika 18.00
    
    vasárnap:
    nők:
    a 3. helyért:
Jászberény VT-Vasas Óbuda 15.30
    döntő:
Fatum-Nyíregyháza - Linamar-Békéscsabai RSE 18.00