Emma napja van. | 2024.04.19

Tuzson: szélsőségesen bevándorláspárti az ENSZ migrációs javaslata

2018-03-12 17:15:00

Szélsőségesen bevándorláspártinak nevezte az ENSZ migrációs javaslatát Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, úgy fogalmazva: a csomag több elemében kifejezetten emlékeztet a "Soros-tervre".

    Az ENSZ azt akarja elérni, hogy Magyarország bontsa le a határzárat, fogadjon be migránsokat, és fizesse meg ennek az árát - mondta a politikus, közölve: Magyarország teljes egészében elutasítja ezt az elképzelést, "ez olyan kérdés, amelyben Magyarország dönt, és nem pedig az ENSZ". "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne tudják bevándorlóországgá változtatni Magyarországot, hanem megmaradhasson olyannak, amilyen" - fogalmazott.
    Tuzson Bence jelezte: az ENSZ-ben hétfőn kezdődik az újabb tárgyalási forduló a migrációs csomagról, Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli, aki ismerteti a kormány 12 pontos álláspontját. Ennek célja, hogy az ENSZ javaslata migrációpárti helyett migrációt ellenzővé váljon - mondta, hangsúlyozva: Magyarországnak az ENSZ-megállapodás akkor elfogadható, ha érvényesül az álláspontja, vagyis a 12 pont bekerül a jelenlegi javaslatba.
    Magyarország sikerének nevezte továbbá, hogy kemény fellépéssel elérték: az Európai Unió delegációvezetője nem tud majd közös EU-s álláspontot kifejteni a témában New Yorkban, hiszen nincs ilyen. Magyarország így a saját álláspontját képviselheti, és elmondhatja, miért nem ért egyet az ENSZ migrációs csomagjával, amelyet a kormány globális szinten veszélyesnek tart, hiszen globális szinten szervezné a migrációt - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
    Emlékeztetett: az első kormányközi vitában az unió delegációvezetője annak ellenére szólalt fel, hogy nem volt közös európai uniós álláspont. Ezzel megtévesztette a nemzetközi közösséget, azt a látszatot keltette ugyanis, mintha Európában lenne egy közös migrációpárti vélemény - tette hozzá Tuzson Bence.
    A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatait érintő felvetésekre az államtitkár azt felelte, sajtópletykákra nem kíván reagálni, de azt megjegyezte, köztudott, hogy Semjén Zsoltnak rokonai élnek Svédországban, ahová rendszeresen jár, a vadászat pedig a hobbija.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó