Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bakondi György: visszafordíthatatlan folyamatokat indítana el a kvótarendszer

2018-03-12 08:45:00

Visszafordíthatatlan és káros folyamatokat indítana el a kvótarendszer elfogadása, de erre csak akkor kerülhet sor, ha a kormány nem folytathatná a munkáját - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

    Hangsúlyozta, hogy a kvótarendszerben azzal is számolni kell, hogy a migránsok ellátása a leggazdagabb nyugati államok számára is rendkívül megterhelő, Magyarországon pedig veszélybe sodorná az elmúlt évek gazdasági eredményeit.
    Bakondi György kiemelte, hogy Magyarországnak is ugyanolyan szintű ellátást kellene biztosítania a migránsok számára, mint Németországnak vagy Svédországnak, különben nem maradnának a számukra kijelölt országban. Hozzátette, a költségeket tovább emelné, hogy nemcsak a lakhatásukat és az ellátásukat, hanem a képzésüket is biztosítani kellene, nem beszélve a közlekedési és egyéb támogatásokról. A migránsokra szánt kiadások ráadásul évről évre emelkednének, így Magyarország nem szeretne ezzel a megoldással kísérletezni, és ezért mindig következetesen felhívta a figyelmet a közbiztonsági és nemzetbiztonsági kockázatokra - mondta.
    A főtanácsadó szerint az Iszlám Állam állhat a 2015. óta egyre gyakoribb magányos merényletek mögött. Az ilyen akciók elkövetői már nem akarnak egyezkedni, sőt gyakran túlélni sem, kizárólag a lakosság megfélemlítése és az államba vetett bizalom aláásása a céljuk - tette hozzá.