Auguszta napja van. | 2024.03.29

Pénzügyi oktatási centrumot avattak fel a Miskolci Egyetemen

2018-03-08 19:30:00

Fintelligence pénzügyi oktatási centrumot adtak át csütörtökön a Miskolci Egyetemen, az avatáson Hornung Ágnes a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, ez a központ minden szempontból a 21. század terméke.

    A politikus úgy fogalmazott: ez egy olyan tér, amely a pénzügyi edukációs tevékenységek méltó helyszínéül szolgálhat, elősegítheti az alapvető pénzügyi ismeretek terjesztését a régióban. A most felavatott modern kiállító- és előadóterem segíti élményszerűvé tenni a fiataloknak a pénzügyi ismeretek átadását, a fiatalok érdeklődésének felkeltése pedig alapvető - tette hozzá.
    Arról is beszélt, hogy a pénzügyi tudatosság fejlesztése terén kiemelten kezelik az általános- és középiskolás diákokat, a pénzügyi alapismeretek elsajátítása elengedhetetlen a boldoguláshoz, akármilyen pályát választ magának a későbbiekben a diák.
    A szaktárca ezért vesz részt aktívan indulása óta a "Pénz7 Pénzügyi és Vállalkozói Témahéten", ami jelenleg is tart az ország iskoláiban, és ezért keresik folyamatosan a kapcsolódási pontokat a diákokhoz, legyen szó tananyagról, az iskolák készpénzmentesítéséről vagy egy ilyen oktatási centrumról - tette hozzá az államtitkár.
    Hornung Ágnes azt is elmondta: a jól választott pénzügyi termékek és szolgáltatások jobbá tehetik az emberek életét, segíthet elérni céljaikat, ehhez azonban az kell, hogy az emberek, családok tudatosabban kezeljék személyes pénzügyeiket.
    Kiemelte:, hogy a kormány tavaly fogadta el a pénzügyi tudatosság fejlesztésének hét éves stratégiáját.
    A Miskolci Egyetemről szólva azt mondta: a felsőoktatási intézmény a pénzügyi kultúrafejlesztésben is elöl jár, az egyetem gazdaságtudományi kara évek óta az egyik leghangsúlyosabb kutatási területként kezeli a témát, 2017-ben bevezette a pénzügyi kultúra tantárgyat.
    A Fintelligence központ a lakossági pénzügyi tudatosság és az üzleti kultúra fejlesztését tűzte ki céljaként. Küldetése az új kutatási eredmények, az innovatív technológiák, a modern fizetési rendszerek folyamatos megismerése és a releváns ismeretek továbbítása, kommunikációja. A miskolci campuson az országban elsőként megvalósult centrumot a tervek szerint továbbiak követik majd az ország nagyvárosaiban.