Emma napja van. | 2024.04.19

Magyar rendőri kontingens indult Szerbiába és Macedóniába 

2018-03-07 17:59:00

Szerbiába 15, Macedóniába pedig 30 magyar rendőr utazott el szerdán, hogy a fogadó országokkal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján. 

    A közlemény szerint a kontingensek tagjait Balogh János országos rendőrfőkapitány-helyettes búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában. 
    A rendőrök a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határon járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére belépő migránsok előállításában. A kiutazók nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területen található főbb és alsórendű utakon is - írták a honlapon.
    Hozzátették, mindkét kontingenst terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingenst pedig még mobil hőkamerával is felszerelték. 
    A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve a szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják - fűzték hozzá.