Emma napja van. | 2024.04.19

Miért vezeti félre Janiczak Dávid az ózdiakat, hány mecsetet építene Vona Gábor Ózdon?

2018-03-06 23:36:24

Becsapja az ózdi polgárokat Janiczak Dávid, a város Jobbikos polgármestere, és a hátukon akar felmászni az országos politikába - derült ki a Fidelitas Ózdi Csoportjának kedden tartott sajtótájékoztatójából. A Polgármesteri Hivatal előtt megtartott tájékoztatón, a helyi csoport vezetője, dr.Csuzda Gábor mellett, részt vett Kováts Ágoston, a Fidelitas Észak-magyarországi regionális igazgatója.

A fiatal politikusok számos kérdést fogalmaztak meg Vona Gábor Jobbik elnökének és Janiczak Dávid Ózd polgármesterének, aki szerintük folyamatosan félrevezeti ózdi választóit, és a polgármesteri tisztséget eszközként használja országos politikai ambícióinak az eléréshez.

Miféle játékot játszik az ózdiakkal Janiczak Dávid polgármester - tette fel a kérdést dr.Csuzda Gábor a Fidelitas Ózdi Csoportjának vezetője.

Csuzda Gábor szerint, Janiczak a Jobbik alelnökeként maga döntött arról, hogy a párt országgyűlési képviselőjelöltek listáján, a befutó 10. helyen szerepeljen.

- Miféle játékot játszik az ózdiakkal a polgármester úr – tette fel a kérdést Csuzda Gábor. Álljon ki a polgárok elé, és valljon színt. Senki nem hiszi el, hogy a párt alelnökeként nem tudott arról, hogy a Jobbik listáján az előkelő 10. helyen áll. Ha pedig tudott, akkor miért nem jelezte azonnal pártja országos vezetésének, amelynek ő maga is tagja, hogy Ózdon maradna, és az ózdiakért dolgozna. Azzal takarózik, hogy egy nappal a választások után lemond? Ennek semmi értelme nincsen.

Amennyiben Janiczak Dávid nem akar a listáról bekerülni az országgyűlésbe, akkor nem a választások után egy nappal kell lemondania, hanem még ma. Ki kell állni az ózdiak elé, bizonyítva, hogy a polgármesterség szolgálatában áll, és nem pedig a polgármesterség szolgálja az Ő egyéni politikai ambícióit. A főkérdés tehát az, ha tudta, hogy vissza akar lépni, akkor egyáltalán miért jelöltette magát a lista 10. helyére?

Ha pedig nem akar visszalépni, amit feltételezhetünk, akkor vállalja be tisztességgel, férfiasan, és ne játsszon újra a választók bizalmával.

Ózd város polgárainak nevében arra kérjük Önt, hogy az országgyűlési választások megkezdéséig írásban mondjon le a Jobbik országos listáján való szereplésről, és ne csellel szerezzen a Jobbiknak szavazatokat – mondta Csuzda Gábor.

Kováts Ágoston a Fidelitas regionális igazgatója és dr.Csuzda Gábor

Kováts Ágoston regionális igazgató, a hódmezővásárhelyi választás kapcsán elmondta, hogy Vona Gábornak a hatalomért semmi nem drága, bárkivel, bármikor szövetkezik, ami elsősorban a vásárhelyi jelöltállításban mutatkozott meg.

Vona nemcsak egy oligarcha csicskája, hanem képes összeállni Gyurcsány Ferenccel, hogy közösen árulják el a nemzetünket. A mai magyar ellenzék, élükön Vona Gáborral, olyan mélyre süllyedt az egymással folytatott hatalmi cicaharcban, hogy politikai szereplésük leginkább, bábjátékra emlékeztet. A bábok zsinórjait a forintmilliárdos Simicska, és a dollármilliárdos Soros mozgatja.

Vona Gábor kijelentette, hogy engedélyezné a mecsetek építését, és Magyarországnak el kell fogadni a brüsszeli kvótadöntést. A kerítés az egy hatalmas bukás, és alkalmatlan arra, hogy megvédje Magyarországot – elmélkedett a határőrízetről a Jobbik elnöke.

Vona szerint az iszlám, az emberiség utolsó reménysége.

Kováts felszólította Vonát, hogy álljon ki a választók elé, és mondja el, hogy hol áll: a pénz vagy az emberek oldalán. Továbbá valljon színt, hogy az országban hány helyen akarja visszaléptetni jelöltjeit Gyurcsány Ferenc, és a Demokratikus Koalíció Javára, és hatalomra jutása esetén, hány mecsetet építene Ózdon, és mennyi migráns telepítene hazánkba?

Telefonon értük el Janiczak Dávid ózdi polgármestert, aki hírportálunkat arról tájékoztatta, hogy a médiában és a közösségi oldalakon már többször elmondta, a választást követő napon le fog mondani az országyűlési képviselői posztról, és Ózd polgármestereként akar a továbbiakban tevékenykedni.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó