Emma napja van. | 2024.04.19

Szakértő: nem biztos, hogy megmarad a jobbközép koalíció egysége a választások után

2018-03-03 13:40:00

Nem biztos, hogy megmarad az olasz jobbközép koalíció egysége a választások után - mondta Tanács-Mandák Fanni Olaszország szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

    A szakértő szerint a koalíció egy jelentős kérdésben eddig nem tudott megegyezni, mégpedig a miniszterelnök személyében.
    Elmondta azt is, reális esély mutatkozik arra, hogy egy jobbközép győzelem esetén Olaszország fontos szövetségese lehet Magyarországnak, például a migráció kérdésében. Hozzátette, az ügyben a koalíció szigorúbb fellépést ígér.
    A jobbközép politikusainak eddigi nyilatkozatai szerint a fenti témán túl, az identitásvédelmet és a magyar családtámogatási rendszert is követendő példának tartják - mondta a szakértő.
    Olaszországban több mint 46 millió választópolgárt várnak az urnákhoz vasárnap, akik három nagy pólus, a Matteo Renzi vezette balközép, a Silvio Berlusconi vezette jobbközép és a Luigi Di Maio vezette Öt Csillag Mozgalom (M5S) jelöltjei közül választhatnak tagokat a parlamenti alsó- és felsőházba, miközben elemzők hosszú és nehéz kormányalakítási időszakot jósolnak, a szakértői kormány lehetőségét sem zárva ki.