Andrea napja van. | 2024.04.18

Két bemutatót tart hétvégén a Vígszínház

2018-03-02 12:15:00

Két bemutatót tart hétvégén a Vígszínház: A félkegyelmű című előadást pénteken a Pesti Színházban, az Egy éj a Paradicsomban című bohózatot szombaton a Vígszínház nagyszínpadán láthatja a közönség.

    A Dosztojevszkij regényéből készült adaptációt ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra, aki először dolgozik rendezőként a Vígszínház társulatával - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
    A Miskin herceg szerepét játszó Vecsei H. Miklós szerint mindent csak szavakban tudunk kifejezni, a valóság össze van kötve a nyelvünkkel. "A gyerekeknek viszont van egy érzékeny vonaluk valami más típusú valóság felé és Miskinnek is vannak ilyen antennái, ő mintha máshogy is ki tudna fejezni dolgokat, mint a többiek" - mondta az általa alakított figuráról.
    Orosz Ákost a tavalyi évadban a Bűn és bűnhődés Raszkolnyikovjaként láthatta a közönség, most egy újabb Dosztojevszkij-alak, Rogozsin bőrébe bújik.
    Nasztaszja Filippovnaként Petrik Andrea, Édesanyaként Venczel Vera, Ganyaként Csapó Attila, Lebegyevként Király Dániel látható.
    Az adaptáció Makai Imre fordításából készült, az élő zene és hangdesign Wunderlich József munkája. A díszletet Peter Sparrow, a jelmezeket Vecsei Kinga Réta tervezte. Közreműködnek a Budapest VI. Kerületi Erkel Ferenc Általános Iskola növendékei, kórusvezető Hajzer Nikolett.
    A szombati bemutató, Georges Feydeau Egy éj a Paradicsomban című darabjának főbb szerepeiben Hajduk Károly, Eszenyi Enikő, Seress Zoltán, Kern András, Lukács Sándor, Gilicze Márta, Szilágyi Csenge és Ember Márk látható, az előadást Michal Docekal rendezi.
    A közleményben Eszenyi Enikőt idézik, aki elmondta, hogy Michal Docekal különleges látásmódja mindig meglepő és izgalmas.
    "Külön öröm, hogy Feydeau bohózata több mint 100 év után tér vissza a Vígszínház színpadára Závada Péter nagyszerű szövegével" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy Sylva Zimula Hanáková groteszk alakokat teremtett jelmezeivel, nagy segítséget adva a színészeknek a figurák megformálásához.
    Az építész, Zseton szerepében látható Hajduk Károly elmondta: a történetben az egymásra rakódó kisebb-nagyobb füllentések és csúsztatások ütköznek össze egyre kuszábban.
    Az előadás díszletét Martin Chocholousek tervezte, a zeneszerző Michal Novinski.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány