Emma napja van. | 2024.04.19

Forever young – az örökifjú Újkazinci Baráti Kör

2018-02-24 03:38:15

Február 23-án, a II.Senior Sportkavalkád örökifjú szépkorú sportolóitól volt hangos a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont. Közel háromszázan vetélkedtek az Újkazinci Baráti Kör szervezte egésznapos rendezvényen.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke köszönti a résztvevőket(A képre kattintva képtár nyílik.)

A pénteki megnyitón, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke, Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere, Szabó Zsolt a Sportközpont vezetője, és a rendezők nevében Kálmán Vilmosné, az Újkazinci Baráti Kör vezetője köszöntötte a szenior versenyzőket.

A vendéglátó Újkazinci Baráti Kör csapata (A képre kattintva képtár nyílik.)

Korábban többször hírt adtunk az észak-borsodi kisvárosban működő Újkazinci Baráti Kör civil szervezetről, amely aktívan vesz részt a helyi és a megyei közéletben. Programjaikra rendszeresen meghívják Demeter Zoltán országgyűlési képviselőt, a megye, Kazincbarcika, és a környék településének vezetőit, de bárkit szívesen látnak. Az örökmozgó maroknyi kis csapat, majd egy évtizede, hétről - hétre, fáradhatatlanul szervezi kulturális-, közéleti-, irodalmi-, művészeti-, sport rendezvényeit.

A csapatokat Tardona, Bánhorváti, Alberttelep, Rudolftelep, Kurityán, Múcsony nyugdíjasklubjai, a Kazincbarcika kórház dolgozói, és két helyi szervezet, az Ideál Népfőiskola, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai alkották.

A Kazincbarcikai Kórház csapata: MEGMENT ELEK (A képre kattintva képtár nyílik.)

Az estig tartó ügyességi-, és szellemi vetélkedőn tizenegy csapat mérte össze erejét, tudását. A szervezők gondosan állították össze a versenyszámokat, gondolva azokra a társaikra is, akik a kevesebb mozgást igénylő feladatokban tudnak sikereket elérni.

A lebonyolításban részt vett Sütő Ágnes nyugdíjas sportszervező, Mészáros Györgyné Jutka néni, Tóth Jani bácsi, Lipcsei Imre, Klarianka Béla, Pátro-vics Géza, Tóth Bertalan, Kálmán Vili, Komlósi Ádám, Komáromi Kati, Kukta Gyuláné, Száva MarikaRévész Sándorné Kovács Marika senior sportolók. A mozgalmas nap eredményhirdetéssel és vendéglátással zárult.