Valér napja van. | 2018.12.15 | MNB középárfolyam:

Időjárás-jelentés

2018-02-23 20:10

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa északi felén anticiklon alakítja az időjárást. Területén változóan, helyenként erősen felhős az ég, néhol tartósan ködös az idő. Ugyanakkor a mediterrán térségben ciklon örvénylik, amelynek hatására Dél- és Közép-Európa fölött sok a felhő, többfelé fordul elő havazás, a déli, délkeleti tájakon havas eső, eső is. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti részén többnyire -2 és -12 fok között változik, de a legészakibb tájakon, illetve a Skandináv-félsziget hegyvidékén -20, -22 fokot is mérnek. Közép- és Nyugat-Európában általában 1 és 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet, délen pedig a kora délutáni órákra 11 és 19 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé északkelet felől fokozatosan egyre szárazabb, több fokkal hidegebb levegő áramlik, erős lehűlés kezdődik.

    Várható időjárás szombat estig:
    -------------------------------

    Északkelet felől fokozatosan - főként keleten, majd északnyugaton - felszakadozik a felhőzet. Kezdetben többfelé várható havazás, havas eső, helyenként eső is lehet, majd éjszaka délnyugat kivételével megszűnik a csapadék. Szombaton többfelé kisüt a nap, de reggel még délnyugaton, napközben a középső országrészben sok lesz a felhő, ott havazás is valószínű. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, helyenként gyenge hófúvás előfordulhat.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -8 fok között alakul, de északkeleten a havas, szélvédett, derült tájakon -10 fok alatt is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -3 és +3 fok között valószínű.