Sára napja van. | 2020.01.19 | MNB középárfolyam:

Varga: milliárdos fejlesztés részeként újul meg egy budapesti két tannyelvű iskola

2018-02-23 14:09:19

Többmilliárdos fejlesztés részeként újul meg a budapesti Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium energetikai rendszere és kap négy újabbat a meglévő 24 tanterem mellé az intézmény - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője pénteken, sajtótájékoztatón.

    Elmondta: a több más intézmény felújításával párhuzamosan megvalósuló fejlesztés részeként az épület hőszigetelést, új nyílászárókat, hűtő-fűtő rendszert és napelemeket kap uniós és hazai forrásból. 
    Varga Mihály utalt arra, hogy a kerületben az utóbbi években több nagyobb, oktatási intézményeket érintő fejlesztés zajlott.
    Célnak azt nevezte, hogy nyugodt és biztonságos legyen a mai gyerekek jövője, olyan országot építsünk, amelyben "jó élni, lakni és jó tanulni is". Hozzátette, az utóbbihoz arra van szükség, hogy a pedagógusok is jól érezzék magukat.
    A miniszter jelezte: az intézmény fejlesztésének pontos költségei még nem ismertek, mert a munkálatok még a tervezésnél tartanak.
    Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a II. kerület polgármestere az eseményen azt emelte ki: az elmúlt négy esztendő a kerület életében a prosperitás és a fejlődés időszaka volt. Hangsúlyozta, hogy a gyerekkel kapcsolatos témák mindig is gondolkodásuk középpontjában álltak.
    Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató arról beszélt: a többször nevet és feladatot váltó iskola 1960-ban, fennállásának századik évében költözött jelenlegi épületébe, 1995-től működik gimnáziumként is, és négy évvel később vált két tannyelvűvé.
    A fejlesztésről szólva kiemelte: épp a nyelvi képzés, a csoportbontások miatt van szükség újabb tantermekre az iskolában, amely a közelmúltban csaknem száz informatikai eszközt is kapott.