Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2018-02-22 19:05:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Alapvetően továbbra is két nagyméretű légköri képződmény alakítja Európa időjárását. A kontinens északi felén anticiklon húzódik, területén változóan felhős az ég, hideg az idő. A csúcsérték sokfelé -10 fok alatti, éjszakánként pedig -20, -25 fok alá hűl le a levegő. Dél-Európa felett ciklonális a mező. Az Appennini- és a Balkán-félszigeten, de az Alpok és a Kárpátok vidékén is sok a felhő, többfelé fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék. Délnyugaton, a Pireneusi-félszigeten viszont napos az idő, és ott van a legmelegebb, Portugália, Spanyolország déli részén 20, 21 fokig is felmelegszik a levegő. Péntek estig a Kárpát-medencében a déli ciklonális mező hatása fokozatosan gyengül, holnap a délnyugati területekre szorul vissza a csapadék.

    Várható időjárás péntek estig:
    ------------------------------
    Túlnyomóan borult lesz az ég, csak pénteken estefelé lehet északkeleten szakadozottabb a felhőzet. Csütörtökön többfelé, pénteken főként az ország délnyugati harmadán várható havazás, csütörtökön a Dunától keletre havas eső, a Tiszántúlon eső is valószínű. Napközben az északkeleti, északi szél helyenként megerősödik, elsősorban nyugaton gyenge hófúvás kialakulhat.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -1 és +5 fok között várható, délkeleten lehet a legenyhébb az idő.