Emma napja van. | 2024.04.19

Dévai Boglárka tornász márciusban kezdi meg az idényt

2018-02-19 18:51:00

Dévai Boglárka Európa-bajnoki bronzérmes tornász számára a világkupa-sorozat márciusi dohai állomása lesz az idei év első versenye.

    A szombathelyi sportoló a magyar szövetség hétfői sajtóközleményében elmondta, a március 21-23. között sorra kerülő katari versenyen talajon és ugrásban indul, de egyelőre nem változtat a gyakorlatain.
    "Talajon marad a koreográfia, és valószínűleg a sorokban sem újítok még. Egyelőre ugráson is maradnak az eddigiek, de az Európa-bajnokságon szeretnék majd valami újdonságot is bemutatni" - nyilatkozta.
    Dévai hozzátette, természetesen gyakorolja az új elemeket, de versenyen még nem alkalmazza azokat, mert szeretne biztosra menni. 
    A tavaly Kolozsváron ugrásban Eb-harmadik tornász a decemberi ünnepi időszakban sem tartott pihenőt, de többször is betegség hátráltatta, emiatt ki kellett hagynia néhány edzést.
    "Kissé hiányosan indítottam, viszont az utóbbi néhány hétben folyamatosan próbálom behozni az összes lemaradásomat, mind az elemek gyakorlásában, mind fizikálisan és mentálisan" - mondta.