József napja van. | 2024.03.19

Kiberbiztonsággal foglalkozó cégbe fektet a PortfoLion

2018-02-18 09:25:00

Az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, valamint a Fiedler Capital összesen ötszázezer eurót fektetnek az online csalásmegelőzéssel foglalkozó SEON Technologies cégbe - közölte a PortfoLion az MTI-vel.

    Becslések szerint az online bűnözéssel okozott károk éves szinten elérhetik a 6000 milliárd dollárt 2021-re. A szakértők jóslata szerint a vállalatok 2017 és 2021 között több mint 1 milliárd dollárt költenek majd kiberbiztonsági szolgáltatásokra, hogy ellensúlyozzák a növekvő fenyegetéseket.
    A trendeket felismerve alapította meg a SEON-t két fiatal vállalkozó, Kádár Tamás és Jendruszák Bence. A startup által kifejlesztett rendszer képes kiszűrni a lehetséges csalásokat a különböző online tranzakcióknál, ezzel növelni tudják a bankok, légitársaságok, webshopok, fogadóirodák biztonságos működését, illetve minden olyan vállalatét, ahol online tranzakció történik.
    A SEON egyéves fennállása alatt több nagy nemzetközi ügyfelet is szerzett.
    A PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2010-ben kezdte meg működését, a cég által kezelt OTP Digitális Kockázati Tőkealap elsődleges befektetési célpontjai olyan korai fázisú, fintech és digitális technológiával foglalkozó startupok a közép-kelet-európai régióban, amelyek az üzletfejlesztéshez keresnek forrást, 100 000 és 1 millió euró közötti összegben.
    A Fiedler Capital olyan startupoknak ad tőkét, amelyek a közép-kelet-európai és a balti régióban tevékenykednek és jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A befektetéssel az innovatív megoldással rendelkező vállalkozások növekedését támogatják, maximum kétszázötvenezer euró értékben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány