Auguszta napja van. | 2024.03.29

Vasárnap két magyar szerepel, hat bajnokot avatnak

2018-02-17 18:11:00

Vasárnapra is jut igazi csemege a phjongcshangi téli olimpián, ugyanis a kilencedik hivatalos versenynapon rendezik meg a férfi sífutók 4x10 kilométeres váltóviadalát.

    Ebben a számban hagyományosan a norvégok a legerősebbek, ugyanakkor az elmúlt három olimpián csak egyetlen érmet, egy ezüstöt nyert a stafétájuk, ezúttal azonban talán a szokottnál is nagyobb favoritok. Ennek oka, hogy négy kiváló sífutója csak nekik van. Az előző két alkalommal győztes svéd négyes viszont ezúttal is meglepetésre készül.
    A vasárnap érdekelt két magyar induló, Kékesi Márton és Samsal Dalibor óriás-műlesiklásban áll rajthoz, de egyiküknek sem lehetnek vérmes reményei, mindkettőjüknek a műlesiklás a legerősebb száma. Az aranyéremért várhatóan a kombinációban győztes osztrák Marcel Hirscher, illetve a norvég Henrik Kristoffersen lesz harcban. Előbbi a mostani világkupa-sorozat hat szakági versenyéből négyet megnyert, kétszer harmadik lett, utóbbi négy második helyet gyűjtött. Aki még meglepetést okozhat, az leginkább a kombinációban ezüstérmes francia Alexis Pinturault.
    A férfi sílövőknél folytatódhat a francia Martin Fourcade és a norvég Johannes Thingnes Bö párviadala. Az eddigi három phjongcshangi versenyből egyet-egyet nyertek meg, míg a jelenlegi világkupaidény 15 egyéni futamából 14-en egyikük diadalmaskodott. A 15 kilométeres tömegrajtos versenyeket tekintve 2-1 az állás Fourcade javára.
    Gyorskorcsolyában az a legnagyobb kérdés, folytatódik-e a holland dominancia, eddig a hétből csak egy számot nem a németalföldiek nyertek, de azt is a holland születésű, de már kanadai színekben induló Ted-Jan Bloemen 10 000 méteren.
    Vasárnap hat számban avatnak bajnokot.