Auguszta napja van. | 2024.03.29

Két svájci síakrobata is megfertőződött norovírussal

2018-02-16 08:31:00

Két svájci síakrobata megfertőződött a norovírussal, ezért el kellett hagyniuk az olimpiai falut a phjoncshangi téli játékokon.

    A svájci csapat tájékoztatása szerint Fabian Boesch az egyik megbetegedett versenyző, a másik nevét viszont még nem hozták nyilvánosságra, mivel családját eddig nem tudták értesíteni.
    A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénteken azt közölte, hogy a két versenyző nincs jól, ám bíznak benne, hogy rajthoz állhatnak még az olimpián.
    A hányást és gyomorgörcsöt okozó agresszív vírus egészen mostanáig nem érintett egyetlen sportolót sem, ám az önkéntesek és a biztonsági személyzet tagjai közül már több mint 200-an elkapták, és még a játékok kezdete előtt 1200 biztonsági embert kellett elkülöníteni, mert közülük többen megbetegedtek.
    Még hétfőn a szervezőbizottság azt jelezte, hogy több szervezet együttesen fáradozik azon, hogy megakadályozza a vírus további terjedését. Többek között vízteszteket végeznek, illetve sűrűn ellenőrzik az olimpiai helyszíneket, éttermeket, hoteleket, illetve a közreműködők szálláshelyeit.