Emma napja van. | 2024.04.19

Borkai Zsolt: Győr már mindenképp nyertese a pályázatnak

2018-02-15 15:25:00

Győr már mindenképp nyertese a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázatnak, mert egy nagyon erős mezőnyből tudott a második fordulóba jutni Veszprém és Debrecen mellett - hangsúlyozta a győri polgármester csütörtökön MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) szerint tavaly az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sikeres megrendezésével bebizonyította a megyeszékhely, hogy nagyszerű vendéglátója Európának és képes arra, hogy egy nagyszabású programot bonyolítson le. 
    A Modern városok program keretében olyan fejlesztések valósulhatnak meg Győrben, amelyek tovább emelik a kulturális infrastruktúra színvonalát és ezzel a sikeres rendezéshez is hozzájárulhatnak.
    Győrben nemcsak a sport, hanem a kultúra is otthon van, a város rengeteg olyan értéket rejt, ami méltó arra, hogy a szélesebb nagyközönség is megismerje. 
    A közlemény kitér arra is, hogy a győri prezentációt Borkai Zsolt mellett Fekete Dávid alpolgármester (Fidesz-KDNP); Domanyik Eszter, a városmarketing és programszervezési főosztály vezetője; Eduarda Amorim, az Audi ETO átlövője; Németh Csaba, a Győri Nemzeti Színház koncertmestere; Dunai Csenge, a Győri Nemzeti Színház színésze; Jahoda Maja belsőépítész; Borsa Kata író, dramaturg; Pál Kálmán képzőművész, rendező; valamint Weisz Mátyás fiatal rádiós mutatta be a 12 tagú nemzetközi zsűrinek szerdán.