Sebestyén napja van. | 2019.01.20 | MNB középárfolyam:

A világbajnok kínai páros vezet a rövid program után

2019-02-14 09:45

A világbajnoki címvédő kínai Szuj Ven-csing, Han Cung kettős volt a legjobb a műkorcsolyázók párosversenyének rövid programjában, ám csak minimális előnnyel várhatja a csütörtöki kűrt a phjongcshangi téli olimpián.

    A kínai duó az utolsó előtti négyes csoportban mutatta be programját szerdán, s a tökéletes kivitelezésre egészen magas, 82,39 pontot kapott. 
    Az ázsiai kettős ugyan láthatóan nagyon örült az eredménynek, ám azt még nem tudhatta, hogy a kimagasló futás
elég lesz-e az első helyhez, s ha igen, mekkora előnnyel készülhet majd a kűrre. Akkor viszont már kifejezetten bizakodhattak a kínai versenyzők, amikor előbb a 2015-ben és 2016-ban is vb-első - itt csapatban már aranyérmes - kanadai Meagan Duhamel, Eric Radford páros, majd a legnagyobb riválisuknak számító, 2017-es világbajnoki második német Aliona Savchenko, Bruno Massot duó is közel hat ponttal maradt el tőlük.
    A kűrt mindezek ellenére mégsem kezdhetik majd megnyugtató előnnyel, mivel az orosz Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov pár hozzájuk hasonló, fantasztikus futást produkált, s csupán 71 századdal kapott kevesebb pontot a zsűritől. 
    Műkorcsolya, páros rövidprogram (az olimpia honlapja alapján):
    --------------------------------------------------------
1. Szuj Ven-csing, Han Cung (Kína) 82,39 pont
2. Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (Oroszország) 81,68
3. Meagan Duhamel, Eric Radford (Kanada) 76,82