Gedeon napja van. | 2024.03.28

Andrássy úti ingatlannal bővíti portfólióját az Appeninn

2018-02-09 11:05:00

Az Appeninn Holding Nyrt. 2,2 milliárd forintért "A" kategóriás irodaházat vásárolt az Andrássy úton - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

    Az Andrássy út 59. szám alatt található egykori Andrássy-palota, mai nevén Dávid ház a Plaza House Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlásával kerül az Appeninn portfóliójába.  
    A közlemény szerint a beruházás finanszírozásához a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. mintegy 622 millió forint kölcsönt biztosít. A Konzum kölcsönügyletből származó követelésének kiegyenlítéséhez az Appeninn Holding új részvényeket bocsát ki, zárt körben, 660 forintos kibocsátási értéken, ami megegyezik a részvények csütörtöki (február 8-i) záróárfolyamával. 
    Az április végén záruló adásvételt követően az Appeninn Holdig az Andrássy úti ingatlant bérbeadás útján hasznosítja, amelyből 7 százalék feletti éves hozamot vár a menedzsment.
    Az Appeninn Holding csütörtökön jelentette be, hogy 4,5 milliárd forintért 18 kereskedelmi ingatlant vásárol az Erste Alapkezelő két alapjától, az ingatlanokat hosszú távú szerződés alapján a SPAR Magyarország béreli. 
    Az irodaházakat, logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papírok csütörtöki záró ára 660 forint volt, éves minimum ára 207 forint, legmagasabb ára pedig 1173 forint.