Emma napja van. | 2024.04.19

Újabb félmilliárdos program segíti Dél-Békésben a humán szolgáltatások fejlesztését 

2018-02-09 08:08:00

Csaknem félmilliárd forintos európai uniós (EU-s) támogatásból fejleszthetik a dél-békési települések egy részében az egészségügyi, oktatási, kulturális és szociális közszolgáltatásokat - tájékoztatta a projekt menedzsmentje közleményben az MTI-t.

    A program Orosházán, Tótkomlóson, Kardoskúton, Nagybánhegyesen és Kaszaperen valósul meg az önkormányzatok, a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az orosházi Kodolányi János Főiskola együttműködése révén.
    A projektben óvodapedagógusoknak szerveznek továbbképzést, mozgásos és meseterápiás fejlesztő foglalkozásokkal és egészségnapokkal bővítik az óvodai szolgáltatásokat, valamint pénzügyi, természetvédelmi és természettudományos szakköröket indítanak iskolás gyerekeknek.
    A 2019 végéig tartó programba legalább négyezer embert vonnak be - írják.
    Dél-Békés más települései is nyertek EU-s humánszolgáltatás-fejlesztési támogatást. Mezőkovácsházán, Battonyán, Medgyesegyházán, Mezőhegyesen, Kevermesen, Dombegyházon és Pusztaottlakán is mintegy 500 millió forintból támogatják a közösségi kezdeményezéseket, lakossági klubokat, önkéntes programokat. Jövő november végéig több mint háromezer embert vonnak be a programba, amelynek célja a lakosság foglalkoztatási képességének és a térség megtartó erejének a növelése.