Auguszta napja van. | 2024.03.29

Harcsa betegség, Kovács egy elképesztő figyelmetlenség miatt búcsúzott

2018-02-09 08:06:00

A magyarok közül tíz férfi és egy női versenyző győzött Debrecenben a hagyományos Bocskai István nemzetközi ökölvívótorna második napján, és jutott be az elődöntőbe, ám nem volt közöttük a betegség miatt visszalépő Harcsa Zoltán, illetve - egy egészen elképesztő hiba miatt - Kovács Richárd.

    A csütörtöki negyeddöntők magyar szempontból remekül alakultak, többek között a tavaly világbajnoki résztvevő Hámori Ádám (91 kg) is magabiztos teljesítménnyel győzött.
    Komoly csalódást jelentett ugyanakkor, hogy a jelenlegi legjobb magyar amatőr bokszoló, Harcsa nem folytathatja a küzdelmeket, mivel betegsége miatt ki sem tudott állni második meccsére.
    A Harcsához és Hámorihoz hasonlóan vb-résztvevő Kovács esete nem mindennapi. A magyar ökölvívó hiába bokszolt ugyanis kiválóan, és volt egyértelműen jobb olasz riválisánál, a bíróknak ki kellett zárniuk, mivel két meneten keresztül rossz színű kesztyűben küzdött. A bokszolóknak nem csupán a nadrágjuk, hanem a kesztyűjük színének is meg kell egyeznie a sarkuk színével.
    Az emlékverseny pénteken 15 órakor az elődöntőkkel folytatódik.