Emma napja van. | 2024.04.19

Több mint félmilliárdból újulnak meg épületek és közterületek Pétervásárán

2018-02-08 08:50:00

Félmilliárd forintot meghaladó uniós pályázati forrásból újul meg több középület, a piac és számos közterület Pétervásárán - közölte a város polgármestere az MTI-vel. 

    Eged István (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 575 millió forint támogatásnak köszönhetően a településen folytatódhat az elmúlt években megkezdett városrehabilitáció.
    Az unós forrásból megvalósuló "Zöld város kialakítása" elnevezésű projekt célja Pétervására térségi központi szerepének erősítése mellett a lakosok közérzetének javítása - fogalmazott. Hozzátette, ennek érdekében több központi és közösségi épület, a piac, valamint közterületek megújításával, zöldfelületek rendezésével egészségesebb és esztétikusabb lakókörnyezetet alakít ki az önkormányzat.
    Kifejtette: a főtéren két épület felújítását, illetve átalakítását tervezi a városvezetés. Az egyik nagyobbik részében sport- és szabadidős létesítményt hoznak létre, kisebb részében pedig kereskedelmi-szolgáltató tereket alakítanak ki. A közelben parkolóhelyeket is létesítenek, továbbá része az elképzeléseknek a városközpontban lévő Kossuth utcai piac megújítása, a kapcsolódó területekkel együtt találkozóhellyé és közparkká fejlesztése.
    Mindemellett a Szabadság tér szomszédságában álló sportcsarnok és egészségügyi központ elhanyagolt telkén egy komplex rekreációs és sportközpontot, míg a gyerekjátszótér mellett kifejezetten a fiatalok igényeinek megfelelő, extrém sporteszközökkel is felszerelt szabadtéri létesítményt alakítanak ki - mondta.
    A projekt része a korábban felújított, kulturális és turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségű templomdomb és sírkert környezetének rendbetétele, valamint a városközpont zöldterületeinek gyepesítése, fásítása, sétányok kiépítése is - közölte a polgármester. 

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó