Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kiírták a közbeszerzést a 3-as metró középső és déli szakaszának felújítására

2018-02-06 16:51:00

Kiírta a közbeszerzési eljárást a BKV a 3-as metró középső (Lehel tér-Nagyvárad tér) és déli (Nagyvárad tér-Kőbánya-Kispest) szakaszán felújítására, a dokumentumok az európai közbeszerzési értesítőben jelentek meg kedden.

    A dokumentáció szerint a pályázatokat március 6-áig kell beadnia a jelentkezőknek, a beruházást 16 hónap alatt kell végrehajtani, de a szerződés meghosszabbítható. Becsült árat a BKV nem tüntetett fel.
    A 3-as metró felújítása ősszel kezdődött meg, november 4-étől emiatt az északi szakaszon, a Lehel tér és Újpest-központ között pótlóbuszok közlekednek egész nap. Tarlós István főpolgármester január végén arról számolt be, hogy várhatóan decemberben kezdődhet el a szakasz felújított alagútjának és állomásainak műszaki átadás-átvételi eljárása. A vonal északi szakaszán folyamatosan bontják a jobb oldali vágányokat, az ideiglenesen megmaradó másikon zajlanak az építkezéssel összefüggő szállítások. 
    Az állomások felújításáról szólva azt közölte, hogy folynak az akadálymentesítést szolgáló liftek építését megelőző közműkiváltások, a burkolatok, lépcsők, kábelek bontása, a transzformátorok, szellőzőberendezések kiszállítása.
    A középső és déli szakasszal kapcsolatos szerződéskötés - eredményes eljárások esetén - júliusban várható - jelezte.