Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az Eurotrans Alapítvány 35 ezer erdélyi magyarnak segített a választási regisztrációban

2018-02-06 13:09:00

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Eurotrans Alapítványa 35 ezer erdélyi magyarnak segített a választási regisztrációban - közölte Nagy Zoltán Levente alapítványi elnökre hivatkozva kedden az RMDSZ hírlevele. 

    Nagy Zoltán Levente elmondta: az alapítvány 2017 júliusától segíti a magyarországi választásokra történő regisztrációban az erdélyi magyarokat. Az elnök szerint a tájékoztatás volt az elsődleges szerepük, mellyel párhuzamosan a helyi irodáikban és ingyenesen hívható telefonszámon könnyítették meg a névjegyzékbe történő felvétel folyamatát. Ezt követően, közel három hónapon át otthonukban keresték fel az erdélyi magyarokat, és segítették regisztrációjukat.
    Nagy Zoltán Levente arról tájékoztatott, hogy az alapítvány szerepet vállal a levélszavazatok összegyűjtésében és a magyar külképviseletekre történő eljuttatásában is. Nem javasolta az áprilisi magyarországi választások erdélyi résztvevőinek, hogy postai úton küldjék vissza a levélszavazataikat.
    Az alapítványi vezető arra figyelmeztetett, hogy március 24-én lezárul a választási regisztráció, és arra biztatta a magyar állampolgársággal rendelkező erdélyi magyarokat, hogy - aki még nem tette meg - vetesse fel magát a választói névjegyzékbe.
    "Minden Kárpát-medencében élő magyar ember jövőjére hatással lesz az, hogy milyen kormány kerül Magyarország élére. Ezért továbbra is arra biztatunk mindenkit, hogy éljen szavazati jogával, és ha még nem tette meg, regisztráljon a magyarországi választásokra" - idézte az RMDSZ hírlevele Nagy Zoltán Leventét.
    Erdélyben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) irodahálózata, és az RMDSZ Eurotrans Alapítványának az irodahálózata nyújt segítséget a kedvezményes honosításhoz és a választási regisztrációhoz.