Auguszta napja van. | 2024.03.29

Rabbit gyilkolt meg egy palesztin merénylő Ciszjordániában

2018-02-05 19:26:00

Egy palesztin merénylő késsel megölt egy huszonkilenc éves rabbit Ariel ciszjordániai város mellett egy buszmegállóban, majd elmenekült - jelentette a helyi média hétfőn. 

    A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint egy katonatiszt a támadás szemtanúja volt, autójával üldözőbe vette a palesztin késelőt, el is ütötte, azonban az elmenekült: egy autó felvette és elszállította a helyszínről.
    Az izraeli hadsereg nagy erőkkel fésüli át a környéket a merénylő után kutatva. Munkájukat segíti, hogy a támadó hátrahagyta hátizsákját, amelyben személyi okmányokat, váltóruhát, fésűt és mobiltelefon-töltőt is találtak. 
    A terrortámadás áldozata Itamar Ben Gál, egy négygyermekes rabbi, kórházba szállítása után meghalt. A rabbi Givat-Smúél város jesivájában, vallási iskolájában tanított. 
    Benjámin Netanjahu miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozat családjának, és megígérte, hogy törvény elé állítják a gyilkosság elkövetőjét. "Az izraeli hadsereg és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat üldözi a terroristát vagy terroristákat, és bíróság elé állítjuk őket" - hangsúlyozta. "Teljes mértékben megbízom a biztonsági erőkben, amelyek kiváló munkát végeznek a védelmünk érdekében"- tette hozzá a miniszterelnök.